L'Histoire de la princesse Ginette

Graag deel ik dit mooi verhaal van ons buurvrouwtje Ginette zaliger. Toen we ons vakantiewoning ‘maison Goethals’ kochten leerden we ons buurvrouwtje kennen: Ginette Princes. Er waren 2 Ginettes op ons gehuchtje Brégiroux (6 huizen) : Ginette Boerin en Ginette Princes.

Ginette was een kokette dame van 87 jaar. Altijd piekfijn gekleed en licht gemaquilleerd. Ze had een vrolijk karakter. Haar vakantiewoning in Brégiroux lag er verlaten bij, ze had de energie niet meer om dit verder te onderhouden en kinderen had ze niet, ze verloor haar tweeling tijdens de zwangerschap. Toen we even polsten of ze haar vakantiehuisje wilde verkopen (het huisje ligt juist aan de overkant van de straat en behoorde vroeger tot ons huis; het was het bakkerhuisje van het dorp) zei ze dat ze het niet ging verkopen, de meubeltjes van haar mama staan in het huisje en dat wil ze koesteren.

2 jaar geleden (eind juni) nodigde ik haar uit voor mijn verjaardagsfeestje in Brégiroux. Het is ieder jaar een klein volksfeestje. Ze was heel enthousiast om te komen maar 3 weken later stuurde ze een kaartje (met een lavendeltakje), ze verontschuldigde zich omdat ze zich niet zo goed voelde. Ze had een operatie in het vooruitzicht. Op 2 augustus kregen we het bericht dat Ginetje gestorven was in haar slaap in het ziekenhuis. Het voelde als een leegte aan.

Via haar broer konden we het huisje kopen. We hebben alles terug proper gezet, het huisje en de tuin, alle muren geschilderd en nieuwe ramen gestoken. Haar achtertuin gebruiken we nu als moestuin. Alle meubeltjes zijn blijven staan ter ere van Ginette.

Ik ben overtuigd dat Ginetje glundert naar het resultaat.

Nog een mooie anekdote, toen we het huisje opruimden zagen we uiltjes en vlinders op haar kast liggen; zalig momentje was dat; ik hou van deze diertjes.

Dit zalig natuurhuisje gaan we vanaf nu verhuren aan natuurliefhebbers. Het ligt tussen de bossen en in de stilte van de natuur.

Herontdek je eigen ik

Contacteer ons